Sök och boka hotell i Prag

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Weekendresa Prag


Weekendresa Prag. Prag är en perfekt destination för en weekendresa. Ta chansen att uppleva en av Europas vackraste huvudstäder som har en mycket spännande historia. Flanera runt i Gamla stan, vandra över Karlsbron och slå dig ner och beställ en öl på någon av staden trevliga serveringar.

Ett gott råd kan dock vara att planera sin weekendresa till Prag i god tid. Gör också på ett tidigt stadium upp en budget för vad din weekendresa till Prag maximalt får kosta. Därefter kan du börja se dig om efter lämpliga transportmedel till Prag. Det är inte speciellt svårt att hitta flygbiljetter till den tjeckiska huvudstaden. Priset på flygbiljetter till Prag kan variera beroende på säsong.

Generellt sett är det något svårare att få tag på flygbiljetter till Prag under veckoslutet. Om du tänkt att spendera en weekend i Prag kan du därför fundera på möjligheten att resa till Prag på en torsdag, för att resa hem igen på måndag. På så vis får du också extra tid i den vackra tjeckiska huvudstaden.

Om man åker till Prag på en weekendresa så vill man kanske unna sig ett något flottare hotell. Prag är en stad som kan erbjuda flertalet femstjärniga lyxhotell. Men innan ni bokar in er på något hotell, så är det en bra idé att jämför pris och standard såväl som läge, mellan flera olika hotell. Naturligtvis finns även mellanklasshotell i Prag som håller mycket hög klass. Kanske åker du på en romantisk weekend till Prag. Då rekommenderas du att ta in på exempelvis Hotel Paris (U Obecniho Domu 1) och Le Palais Hotel (U Zvonarky 1).

När man åker till Prag för en weekendresa utgör restaurangbesöken ofta en viktigt del av resan. Under en weekendresa till Prag ska man passa på att prova det bästa som det tjeckiska köket har att erbjuda. En typisk tjeckisk rätt är skinkstek med knödel och surkål. Om ni hittar någon restaurang i Prag som verkar spännande är det bra om ni bokar bord så fort som möjligt. Detta eftersom man under en weekendresa kanske endast vistas ett par kvällar i Prag. Ölet i Tjeckien är mycket billigt. En öl på krogen kan kosta så lite som ungefär motsvarande tio svenska kronor. När man åker på en weekendresa till Prag kan det därför vara en god idé att köpa med sig några flaskor hem till Sverige. Tjeckien är bland annat känt för ölsorter som Pilsner Urquell, Staropramen, Gambrinus och Budvar.

Det förväntar att man ger dricks på restauranger i Tjeckien. Men det behöver dock inte röra sig om någon större summa. Om du åker taxi räknar man dock med att du ska betala 10 procent i dricks. Många åker också på weekendresor till Prag för att shoppa. När du är i Prag så ska du köpa glas, porslin och smycken. Vanligt är också att turister köper marionettdockor. Du hittar många affärer i närheten av Vaclav-platsen. Vidare ligger det många stora köpcenter i utkanterna av Prag.

Prag är en stad som sjuder av kulturell aktivitet. Här kan du uppleva teater, opera och musikföreställningar i världsklass. För att få information om vad vilka pjäser som sätts upp, eller vilka konserter som hålls, kan du surfa in på sajten Pragueexperience. Från denna sajt kan du också boka dina biljetter direkt online.