Sök och boka hotell i Prag

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Semester Prag


Semester Prag. Få saker går upp mot en semester i den vackra staden Prag. Den tjeckiska huvudstaden, med sina dryga milon invånare, är ett mycket populärt turistmål. Det passar utmärkt att åka till Prag under hela året. Här finns många vackra gamla byggnader som vittnar om en svunnen tid. Det första du ska ta ställning till innan din semester i Prag är ett faktum är vilken researrangör du ska boka din resa genom. Det finns flera sätt att ta sig till Prag. Oavsett vilket färdmedel du använder dig av, bör du alltid jämföra priset på en resa till Prag mellan flera olika aktörer. På så vis kan man tjäna många sköna hundralappar.

När du har hittat en prisvärd resa till Prag är det hög tid att se sig om efter ett boende. Det finns flera olika alternativ för dig som åker på semester till den tjeckiska huvudstaden. Prag är en stad som, inte bara kan erbjuda hotell i de flesta prisklasser. Du kan också välja mellan flera trevliga vandrarhem. Har du tänk att spendera en något längre semester i Prag, kan de vara en god idé att boka en semesterlägenhet. Det är ofta ett prisvärt alternativ.Innan du åker iväg på din semesterresa till Prag, så är det också mycket viktigt att du kontrollera att du har en bra försäkring. I annat fall så bör du köpa en ny eller, om möjligt, komplettera din befintlig. Om du kommer från ett EU-land, Norge eller Schweiz, så behöver du inte skaffa något visum för att resa in i Tjeckien. En svenska krona är ungefär värd 3 CZK. Om du vill kontrollera den exakta valutakursen innan avresan till Prag, så kan du alltid besöka Forex hemsida.

En viktig del för många som åker på semester till Prag är shopping. I Prag finns verkligen goda möjligheter till shopping. I den tjeckiska huvudstaden kan man exempelvis handla smycken, glas och porslin till mycket förmånliga priser. Att gå och äta på restaurang i Prag är, i jämförelse med svenska mått, relativt billigt. I synnerhet är öl väldigt billigt i Prag. Men priserna på uteställena i Prag kan skifta väldigt kraftigt. För att hitta de billiga restaurangerna bör du vika av från turiststråken. Då Prag är en stad som kan erbjuda så många sevärdheter är det alltid bra att planera in några aktiviteter på förhand. Saker som man inte bör missa under en semester i Prag är den gamla Karlsbron, det astronomiska uret vid Gamlestadstorget samt den judiska kyrkogården. För enkelhetens skull är det bra om man skaffar sig en karta över Prag innan avresan. Det kan du enkelt göra via exempelvis sökmotorn Google.

Prag är en stad som är känt för sitt rika kulturliv. Mest känd i dessa sammanhang är kanske den judiska författaren Franz Kafka, vars avtryck i staden inte går att ta miste på.  Om du tänkt gå på något kulturellt evenemang under din semester i Prag kan det vara bra att boka biljett i förhand. Det enklaste sättet att göra det är direkt via Internet. För att exempelvis boka biljetter till Nationalteatern så går du inte på sajten Ticketsonline.