Sök och boka hotell i Prag

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Reseguide Prag


Reseguide Prag. Prag har, alltsedan murens fall 1989, varit ett mycket populärt resmål för turister från hela världen. Staden, med sin dryga miljonen invånare, kan erbjuda något för alla, gammal som ung. Att flyga från Stockholm till Prag går mycket snabbt, endast två timmar, och det är tämligen lätt att få tag på billiga flygbiljetter.

Innan man åker till den tjeckiska huvudstaden Prag är det en god idé att skaffa sig en reseguide. På så vis kan du lättare planera och strukturera upp din resa till Prag. Det är mycket viktigt att din reseguide är uppdaterad. Du kan hitta mycket bra reseguider på Internet, där privatpersoner lägga upp sina tankar, reflektioner och tips om Prag. Streiffert förlag har en mycket bra reseguide över Prag. I denna reseguide kan du läsa alla sevärdheter, restauranger och hotell. Vidare innehåller boken kartor men också aktuell information om lokaltrafik. Förlagshuset Fyris AB har också en mycket bra reseguide över Prag. Denna reseguide är perfekt för dig som besöker Prag för första gången. Likaså förlaget Berlitz kan erbjuda en mycket bra reseguide över Prag.

Jämför alltid pris mellan flera olika återförsäljare innan du köper din reseguide över Prag. Ofta är det billigast om man köper reseguiden direkt över Internet. Kontrollera dock så att reseguiden över Prag finns i lager. En bra reseguide ska vara lätt att bära med sig, samt stöttålig. Kontrollera alltid storleken på reseguiden innan du beställer den. När du planerar in dina aktiviteter i Prag tillsammans med din reseguide, kan det vara en god idé att dela upp aktiviteterna efter de olika sevärdheterna geografiska placeringar. Prags stadsdelar är Malá Strana, Staré Mesto, Hradcany, Nové Mestro och Josefov.

Innan man åker till Prag kan det vara bra om man känner till lite om förhållandena på plats. I Tjeckien är det valutan Koruna (K) som gäller. Om du vill se den aktuella växlingskursen kan du surfa in på Forex hemsida. Tjeckien ligger i samma tidszon som Sverige. Om du tar med dig någon apparatur som kräver strömförsörjning till Prag så innebär det inga problem. I Tjeckien används 220V AC, 50 Hz. Om du skulle behöva uträtta några bankärenden i Prag så har bankkontoren generösa öppettider. De är öppna mellan klockan 8.00 till 18.00, måndag till fredag. Om det skulle uppstå problem under din vistelse i Prag kan det vara bra att ha följande nummer uppskrivna: Ambulans (155), Polis (158) och Brandkår (150).