Sök och boka hotell i Prag

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Resa Prag


Resa Prag. En resa till den tjeckiska huvudstaden Prag sätter verkligen guldkant på tillvaron. Prag är en mycket trevlig stad med många gamla byggnader och minnesmärken. Vidare är Prag ett mycket populärt turistmål som sjuder av liv året runt. Det första steget i att planera en resa till Prag är att se sig om efter ett lämpligt transportmedel till den tjeckiska huvudstaden. Du kan flyga, åka tåg eller buss, samt bila till Prag. Fundera på vilket sätt att resa som passar just dig bästa samt vad biljetten till Prag maximalt får kosta. Det enklaste sättet att hitta resor till Prag, oavsett färdmedel, är över Internet. Jämför alltid priset, färdmedel och restid mellan flera olika aktörer på marknaden.

När du bokat en resa till Prag är det hög tid att börja se sig om efter lämpligt logi. Reser du till Prag med en ansträngd budget kan det vara en god idé att ta in på något av staden trevliga vandrarhem. När man bor på vandrarhem i Prag får man ofta kontakt med andra turister. På så vis kan man utbyta erfarenheter och tips. Du kan också välja att bo på hotell under din vistelse i Prag. Prag är en stad som kan erbjuda hotell i de flesta prisklasser. Många hotell i Prag har mycket bra webbsidor där man kan läsa på om pris och den service som erbjuds. På så vis blir det mycket enklare att boka in sitt logi i Prag före avresan. Hade du tänkt att bo i Prag under en något längre tid så kan en semesterlägenhet vara den perfekta lösningen.

När du ordnat med resan och boendet så kan det vara bra om du planerar in några aktiviteter under vistelsen i Prag. Detta eftersom Prag är en stad som kan erbjuda så många sevärdheter. Ett sätt att planera in aktiviteter i Prag är att turista i staden stadsdel för stadsdel. En resa till Prag bör innehålla en promenad över Karlsbron, ett stopp vid det astronomiska uret och ett besök vid den judiska kyrkogården. Många reser också till Prag för att få se teater och musikföreställningar i mycket hög klass. Kom dom dock ihåg att, för säkerhets skull, boka biljetter till de föreställningar som man vill se, innan man reser till Prag. Det är också populärt att resa till Prag för de goda shoppingmöjligheter som staden erbjuder. Du hittar många butiker i närheten av Václavplatsen.

Under en vistelse i Prag bör man också ta del av den typiskt tjeckiska maten. Den tjeckiska maten uppfattas av många som något mastig, så risken att du lämnar en restaurang i Prag hungrig är tämligen liten. Generellt sätt är det billigare att äta ute i Prag än vad det är i Sverige. Men det är stor skillnad mellan priserna på restaurangerna i Prag. Priset för en måltid på någon av de restauranger som ligger vid turiststråken är ofta mycket högre än de restauranger som ligger lite mer avsides. Tjeckien är ett land som är berömt för sina många goda ölsorter. I Prag är ölen mycket billig. Du kan, på vissa ställen, få en öl för som lite som motsvarande tio svenska kronor.

Innan man reser till Prag kan det vara bra om man skaffar sig en karta över staden. Markera därefter ut var ditt hotell eller vandrarhem ligger. Du hittar bra kartor över Prag via sökmotorn Google. Om du reser till Prag med egen bil ska du skaffa dig en ny vägkarta samt också en detaljerad färdbeskrivning till ditt hotell i Prag. Om du reser med flyg till Prag så kommer du att landa på flygplatsen Ruzyně International Airport. Flygplatsen ligger ungefär en mil från Prags centrum. Det går snabbt och enkelt att transportera sig från flygplasten till ditt hotell.