Sök och boka hotell i Prag

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Prag väder


Prag väder. Prag är en stad som är mycket vacker under varje årstid. Vädret i Tjeckien kan vara ganska varierande i landets olika regioner. Anledningen till detta är att landet befinner sig mellan två så kallade klimattyper. Dessa är de kontinentala och det maritima. Prag påverkas både västerifrån av Atlanten och österifrån av Sibirien.

Generellt sett kan man säga att ju längre västerut man kommer desto mer regnar det. Tjeckiens lågland, och då i synnerhet omkring Prag har en mer torr väderlek. Likaså är temperaturen i låglandet högre. Om du åker till Prag under sommarmånaderna kommer du troligtvis få uppleva soliga dagar med relativt hög temperatur. Vintern i Prag är kall, medan höstarna och vårarna i den tjeckiska huvudstaden kan sägas karakteriseras av något ostadigt väder.

Det fina vädret i Prag varar mellan maj till september. Om du tänk att åka på en weekendresa till Prag så passar det utmärkt i maj och juni. Då är staden nämligen inte så fullpackad av turister som den kan vara under de senare sommarmånaderna. Ett stort problem i Prag är alla de luftföroreningar som förpestar staden. I synnerhet är detta ett problem under vinterhalvåret. Detta eftersom man eldar med kol. Även under längre värmeböljor kan luftkvalitén i Prag drastiskt försämras. Om du lider av astma kan detta leda till att du får andningsbesvär. Kom således ihåg att alltid bära med dig din inhalator.

Under sommarmånaderna i Prag överstiger temperaturen sällan 35°C. När det gäller vintermånaderna är det mycket ovanligt att temperaturen sjunker under -15°C. Det händer att det snöar i Prag under vintern. Medeltemperaturen, i °C, i Prag för årets tolv månader är: januari (-5), februari (0), mars (8), april (12), maj (19), juni (22), juli (25), augusti (24), september (19), oktober (12), november (5) och december (0).

När det gäller regn i Prag, i mm räknat, under året tolv månader ser det på följande sätt: januari (20), februari (20), mars (25), april (40), maj (60), juni (70), juli (65), augusti (55), september (40), oktober (25), november (25) och december (20). När det gäller luftfuktigheten i Prag, räknat i procent och sett över ett över, ser uppställningen ut på följande sätt: januari (70), februari (63), mars (57), april (49), maj (49), juni (48), juli (51), augusti (49), september (57), oktober (63), november (78) och december (81). Det åskar dock tämligen sällan i Prag.

Du hittar enkelt information om aktuella väderprognoser för Prag via sökmotorn Google. Här får du, förutom en prognos som innehåller information om temperatur, också reda på vindstyrkor och luftfuktighet. Väl på plats i Prag är det enklast att fråga personalen i receptionen på ditt hotell om hur vädret kommer att bli. De är i regel uppdaterade.