Sök och boka hotell i Prag

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Prag sevärdheter


Prag sevärdheter. Prag är en stad som har åtskilliga sevärdheter. Staden har en mycket lång historia och således är många av Prags sevärdheter av historisk karaktär. Det finns några saker som man absolut inte bör missa under en semester i Prag. Den mest kända byggnaden i Prag är troligen Karlsbron. Denna vackra bro, som går över floden Moldau, började byggas redan 1357. På Karlsbron stred svenska trupper 1648 med befolkningen i gamla stan. Idag kryllar det av turister på Karlsbron. Här har du möjlighet att få ditt porträtt målat. Om man vill slippa att trängas med andra turister ska man passa på att gå på Karlsbron under tidig morgon eller kväll.

Gamla staden är en mycket stor sevärdhet i Prag. Den ligger i de centrala delarna av den tjeckiska huvudstaden och här kan man få se prov på arkitektur från olika stilepoker. När du är vid gamla stadens torg ska du passa på att kolla in det astronomiska uret från 1400-talet. En annan stor sevärdhet i Prag är Pragborgen. Pragborgen, vars historia sträcker sig ungefär 1000 år tillbaka i tiden, är en av Europas största borgar och kan uppvisa drag av flera olika arkitektoniska stilar. Här har du möjlighet att bland annat få se de tjeckiska kungarnas kröningsjuveler.

När man är i Prag så bör man också ta tillfället i akt att besöka den judiska kyrkogården. Den användes mellan mitten av 1400-talet till slutet av 1700-talet. Då det rådde platsbrist på kyrkogården så var man tvungen att begrava människor i flera skikt. På kyrkogården finns det ungefär 12 000 gravar. Här ligger Rabbi Löws grav. Han levde mellan 1525-1609 och var en mycket känd judisk teolog.

Prag är en stad som är berömd för sitt rika kulturella utbud. Här levde också den mycket berömda judiska författaren Franz Kafka. När man vandrar omkring i Prag så kan man se spår av Kafka nästan överallt. Det hus där Kafka föddes tillhör idag en av stadens större turistattraktioner. I Prag ligger den pittoreska Gyllene gatan. Denna gata fick, enligt legenden sitt namn, då det här skulle bo alkemister och guldmakare, som skulle framställa guld åt kejsaren Rudolf II. Detta stämmer dock inte. Husen uppfördes som bostäder för kejsarens vakter. I en av dessa hus bodde också Franz Kafka under en kortare period.

En annan mycket stor sevärdhet i Prag är det så kallade Kruttornet. Det byggdes 1745 och utgjorde, på den tiden, en av de 13 inkörsportarna till Prag. Namnet erhöll denna byggnad då man på 1700-talet lagrade krut i den. Under en vistelse i Prag så kan verkligen ett besök i S:t Veit katedralen rekommenderas. Katedralen har en lång historia, och började byggas redan 1344. Arbetet med att färdigställa katedralen drog minst sagt ut på tiden. Först på 1920-talet blev den färdigbyggd. I katedralen finns en gravkammare, där bland annat Karl IV ligger begraven. S:t Nikolauskyrkan, som började byggas år 1703, är en annan mycket berömd kyrkobyggnad i Prag. Missa inte heller Týnkyrkan. Denna gotiska kyrka, som började byggas 1365, var mycket viktig för reformation och den husitiska rörelsen på 1500-talet. I kyrkan ligger den danska astronomen Tycho Brahe begraven.