Sök och boka hotell i Prag

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Karta Prag


Karta Prag. Den tjeckiska huvudstaden Prag är uppdelad i fem stadsdelar. Dessa är Staré Mesto, Nové Mesto. Hradcany, Malá Strana och Jesofov. Man kan gå till fots mellan de flesta av Prags sevärdheter. Likväl finns det alltid en risk att man går vilse i någon av stadens gränder. Innan du åker till Prag är det alltid bra att skaffa sig en karta över staden. En karta över Prag kommer väl till pass när du ska leta efter lämpligt logi i Prag. Om du har en karta när till hands så kan du se hur ditt hotell i ligger i förhållande till olika sevärdheter. Vidare kan du också planera in olika aktiviteter och sevärdheter utifrån hur de ligger i förhållande till varandra rent geografisk. En idé är att utforska Prag stadsdel för stadsdel.

Det går att enkelt få tag på kartor över Prag via Internet. Sökmotorn Google erbjuder exempelvis kartor över Prag. När du hittat ett hotell i Prag är det en god idé att markera ut detta på din karta. På så vis blir det enklare att förklara vägen för eventuella taxichaufförer. Det blir även lättare om man markerar ut viktiga platser lite extra noga på kartan. Om du tänkt ta bilen till Prag, så ska du se till att du får tag på en ny bilkarta. Skriv också ut en färdanvisning till ditt hotell. På så vis minskar risken att du kör vilse i centrala Prag. Det kan också vara bra att skaffa sig en karta över Prag som visar hur spårvagnarna och tunnelbanelinjerna går.

Om du vill ha hjälp att hitta eller information om olika evenemang kan du uppsöka någon av stadens turistkontor. Det stora turistkontoret hittar du Gamlestadstorget (Staromestska Radnice). Kontoret har följande öppettider: april-november, mån-fre 09.00-19.00, lör-sön 09.00-18.00; november-mars: mån-fre 09.00-18.00 och lör-sön 09.00-17.00. Det finns också ett mindre turistkontor som ligger vid tågstationen. Turistkontoret har öppet har samma öppettider som det vid gamlestadstorget. Skulle du av någon anledning behöva uppsöka den svenska ambassaden i Prag så hitta du den på Úvoz 13, 612 Praha.